27 Februarie 2014

Vladimir Putin verifica cat de pregatite sunt trupele pentru lupta



Presedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat miercuri verificarea pregatirii pentru lupta a trupelor din centrul si vestul Rusiei, relateaza BBC News Online.

"In concordanta cu un ordin dat de presedintele Rusiei, fortele Districtului Militar Vestic au fost puse in alerta astazi, la ora 14.00 (13.00 ora Romaniei)", a anuntat agentia Interfax, citandu-l pe ministrul Apararii Serghei Soigu, potrivit Mediafax.

Astfel, vor fi testate fortele terestre, fortele aeriene, echipa de parasutisti militari si fortele pentru aparare aeriana, scrie Russia Today.

Potrivit Ministerul de Aparare din Rusia, antrenamentul va fi tinut intre 26 februarie si 3 martie, in doua etape. A doua etapa implica exercitii de opunere la care participa Flota de Nord si Flota Marii Baltice si exercitii pentru aparare in caz de atacuri teroriste.

În timp ce presa occidentala a conectat rapid verificarea trupelor cu situatia din Ucraina, Russia Today mentioneaza ca astfel de exercitii au fost propuse de Putin asa cum s-a intamplat si in septembrie anul trecut, cand a avut loc un antrenament complex.



Citeste si