27 Februarie 2014

Parlamentul Crimeei nu va ridica problema separarii regiunii de Ucraina



Presedintele Parlamentului regional din Crimeea, Volodimir Konstantinov, a negat ca institutia pe care o conduce intentioneaza sa ridice problema separarii regiunii de Ucraina la sesiunea de miercuri, a anuntat serviciul de presa al acestuia, informeaza Mediafax.

"Parlamentul Crimeei nu ridica problema secesiunii Crimeei de Ucraina. Este o provocare menita sa discrediteze Consiliul Suprem al autonomiei si sa il priveze de legitimitate", a declarat el.

"Locuitori ai Crimeei! Compatrioti! Crimeea este casa noastra comuna! Pacea acasa este in mainile noastre! Nu dati curs provocarilor! In aceasta situatie, pastrati-va calmul si fiti prudenti in actiunile voastre", a declarat Volodimir Konstantinov,.

Confruntari au izbucnit miercuri intre manifestantii prorusi si sustinatorii noii conduceri ucrainene la Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea.

Peste 5.000 de persoane s-au reunit in fata Parlamentului din Crimeea, majoritatea tatari dar si prorusi. Tatarii crimeeni agitau drapele ucrainene scandand "Ucraina, Ucraina!", in timp ce rusofonii agitau drapele ale Rusiei si Crimeei si strigau "Rusia, Rusia".



Citeste si