Militarii rusi continua sa debarce masiv in Crimeea, incalcand acorduri internationale, au anuntat luni graniceri ucraineni, relateaza AFP.

In ultimele 24 de ore, zece elicoptere de lupta si opt avioane de transport rusesti au aterizat in Crimeea, fara ca Ucraina sa fie informata, contrar acordurilor intre cele doua tari cu privire la statututl Flotei ruse la Marea Neagra, stationate in Crimeea, care prevad ca Kievul sa fie informat cu 72 de ore inaintea unor asemenea miscari de trupe, informeaza Mediafax.

De la 1 martie, patru nave de razboi ruse din cadrul Flotei la Marea Baltica au patruns in portul Sevastopol, potrivit aceleiasi surse.

Militari neidentificati actioneaza in contul autoritatilor locale proruse si au preluat controlul asupa unei parti a Crimeei, asediind militari ucraineni in cazarmi.

Crimeea, care s-a aflat sub ocupatie turceasca, a fost cucerita de catre Rusia la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Ea a apartinut initial Rusiei, in cadrul fostei Uniuni Sovietice, dupa care a fost alipita Ucrainei, in 1954.

Primaria Sectorului 4...
Citeste si: Primaria Sect. 4 construieste gradinite si scoli in Cernauti, Ucraina

Rusia si-a crescut deja cu 6.000 de militari prezenta in Crimeea, potrivit Ministerului ucrainean al Apararii. Parlamentul rus a dat sambata unda verde fortelor armate ruse sa intervina in Ucraina.

Sursa foto: captura www.google.ro/maps

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Sondaj INSCOP. Principalele griji ale romanilor: coruptia si Rusia