Stephen Harper a declarat, in cadrul unei conferintei de presa televizate, ca "actiunile recente ale presedintelui Vladimir Putin izoleaza Rusia atat pe plan diplomatic, cat si pe plan economic si o pun in fata excluderii totale din G8", informeaza Mediafax.

Un punct de vedere similar a fost prezentat duminica dimineata de catre secretarul de Stat american, John Kerry. Seful diplomatiei americane a subliniat ca se ia in calcul excluderea Rusiei din G8 daca Moscova va continua "invadarea" Crimeei.

Duminica, tarile din cadrul G7 au condamnat la unison "incalcarea clara" a suveranitatii Ucrainei de catre Moscova si au anuntat suspendarea lucrarilor de pregatire a summitului G8, programat sa aiba loc in iunie, la Soci, in sudul Rusiei.

Premierul Canadei a discutat la telefon, luni, cu omologul sau ucrainean, Arseni Iateniuk. In cursul discutiei telefonice, Stephen Harper a reiterat sprijinul sau pentru autoritatile de la Kiev si si-a exprimat dorinta "de a asista Ucraina in aceasta importanta si dificila perioada de tranzitie".