Premierul canadian Stephen Harper a amenintat luni Rusia cu excluderea din G8 daca nu va inceta imediat ocuparea peninsulei ucrainene Crimeea, relateaza AFP.

Stephen Harper a declarat, in cadrul unei conferintei de presa televizate, ca "actiunile recente ale presedintelui Vladimir Putin izoleaza Rusia atat pe plan diplomatic, cat si pe plan economic si o pun in fata excluderii totale din G8", informeaza Mediafax.

Un punct de vedere similar a fost prezentat duminica dimineata de catre secretarul de Stat american, John Kerry. Seful diplomatiei americane a subliniat ca se ia in calcul excluderea Rusiei din G8 daca Moscova va continua "invadarea" Crimeei.

Duminica, tarile din cadrul G7 au condamnat la unison "incalcarea clara" a suveranitatii Ucrainei de catre Moscova si au anuntat suspendarea lucrarilor de pregatire a summitului G8, programat sa aiba loc in iunie, la Soci, in sudul Rusiei.

Premierul Canadei a discutat la telefon, luni, cu omologul sau ucrainean, Arseni Iateniuk. In cursul discutiei telefonice, Stephen Harper a reiterat sprijinul sau pentru autoritatile de la Kiev si si-a exprimat dorinta "de a asista Ucraina in aceasta importanta si dificila perioada de tranzitie".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri