"Nu credem ca ar fi membru al vreunei grupari teroriste si credem ca incerca sa emigreze in Germania", a declarat seful politiei malaysiene Khalid Abu Bakar.

Celalalt pasager care a urcat cu un pasaport fals la bordul cursei MH379 nu a fost identificat.

China a mobilizat 10 sateliti pentru localizarea avionului disparut

China a mobilizat zece dintre satelitii sai in speranta localizarii avionului de tip Boeing apartinand companiei Malaysia Airlines, care a disparut de pe radar in urma cu patru zile, a anuntat marti presa oficiala, relateaza AFP.
Satelitii chinezi, de inalta rezolutie, controlati de la baza Xian (nord), vor fi utilizati pentru a ajuta navigarea, observarea conditiilor meteorologice, comunicatiile si alte aspecte ale operatiunilor de cautare, a anuntat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare.

Aproape doua treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legatura Kuala Lumpur-Beijing sunt cetateni chinezi. In cazul confirmarii catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriana pentru China.

Echipe din noua tari s-au angajat in operatiunile de cautare, si anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelanda, Indonezia, Australia si Thailanda.