Printre celelalte persoane vizate de ordonanta federala elvetiana se afla si fiul fostului premier Mikola Azarov, Oleksii. Numele lui Oleksandr Iakimenko, fostul sef al serviciilor ucrainene de securitate, Artem Pcionka, fiul fostului procuror general ucrainean, si a doi fosti consilieri ai lui Viktor Ianukovici se afla de asemenea pe lista de noua persoane stabilita de catre autoritatile elvetiene.

Elvetia a adoptat deja masuri privind blocarea averilor altor ucraineni, la sfarsitul lui februarie. Confederatia helvetica a decis sa blocheze averile si resursele economice ale lui Viktor Ianukovici si fiului sau Aleksandr, alaturi de cele apartinand altor 18 fosti oficiali, inclusiv 11 fosti ministri. Valoarea fondurilor nu a fost divulgata. In cazul in care averile sunt de origine ilicita, ele vor fi restituite Ucrainei, a precizat Guvernul elvetian, informeaza Mediafax.

Este necesar, insa, ca mai intai fostul presedinte si anturajul sau sa fie condamnati penal in acest sens. Elvetia s-a declarat pregatita sa colaboreze indeaproape cu autoritatile ucrainene, cu scopul de atinge acest obiectiv cat mai rapid posibil.