UBS, cea mai mare banca elvetiana, este investigata de autoritatile elvetiene pentru acuzatii de spalare de bani si activitati de crima organizata, relateaza Mediafax, care citeaza Bloomberg.

Un purtator de cuvant al procuraturii din Bruxelles a declarat ca investigatia va fi condusa de judecatorul Michel Claise. Angajatii UBS au contactat belgieni bogati, inclusiv directori generali si sportivi, intr-o perioada de 10 ani, incurajandu-i sa deschida conturi nedeclarate in Elvetia, a relatat publicatia M... Belgique, fara sa mentioneze sursa informatiilor. UBS Belgium a contribuit la organizarea transferurilor unor sume mari de bani catre Elvetia, potrivit publicatiei.

"Practicile de afaceri ale UBS respecta in totalitate legislatia si reglementarile in vigoare. UBS nu tolereaza nicio activitate de sprijinire a clientilor in scopul evitarii obligatiiloriscale" potrivit unui comunicat al bancii destinat Bloomberg News, in care se mai arata ca banca nu are cunostinta despre vreo investigatie preliminara legata de operatiunile din Belgia.

Revista a aratat ca procuratura belgiana a inceput ancheta la sfarsitul anului trecut si se bazeaza pe marturii foarte detaliate. Bancile europene sunt supuse unei serii de investigatii legate de acuzatiile ca au manipulat dobanzile interbancare si cotatiile valutare, ca au ajutat clientii sa evite plata impozitelor, ca au spalat bani sau au incalcat sanctiunile impuse de Statele Unite unor state.

Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, a platit in luna mai o amenda de 2,6 miliarde de dolari in SUA dupa ce divizia sa americana a recunoscut ca a ajutat cetateni americani sa eludeze fiscul. Autoritatile americane vor sa penalizeze BNP Paribas, cea mai mare banca din SUA, cu peste 10 miliarde de dolari, pentru a facut afaceri cu state sanctionate, precum Iran, Sudan si Cuba.

UBS a fost amendata cu circa 1,5 miliarde de dolari de autoritatile de reglementare din SUA, Marea Britanie si Elvetia, in 2012, pentru manipularea dobanzilor interbancare. Banca este inca investigata pentru asociarea unora dintre brokerii sai cu brokeri ai altor companii, pentru manipularea pietei valutare.

Presedintele UBS, Axel Weber, a declarat intr-un discurs de la inceputul lunii mai ca rezolvarea acestor probleme din trecut este o prioritate a bancii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri