"Cel mai important este sa se opreasca escaladarea periculoasa, sa se gaseasca o solutie pe placul cetatenilor Ucrainei si Rusiei, sa se impiedice un nou Razboi Rece", a scris laureatul Premiului Nobel pentru Pace intr-o misiva publicata de cotidianul Komsomolskaia Pravda, scrie Mediafax.

El a raspuns unei solicitari care i-a fost lansate cu o zi inainte pe aceeasi cale de Vitali Tretiakov, un fost patron de presa din perioada Perestroika. Tretiakov i-a cerut lui Gorbaciov sa se adreseze cancelarului german Angela Merkel pentru a-i solicita "sa nu impiedice reunificarea pasnica a Crimeei si Sevastopolului cu Rusia".

"Sunt surprins ca dumneavoastra nu cunoasteti pozitia mea in legatura cu evenimentele din Ucraina", i-a raspuns Mihail Gorbaciov.

Citeste si:

"Presedintele rus (Vladimir Putin) este in contact aproape in fiecare zi cu alti sefi de stat, inclusiv cu Merkel", a subliniat el, adaugand ca nu vrea sa se "amestece".

"Eu v-as sfatui mai degraba sa reflectati asupra originii reale a evenimentelor actuale. Eu o vad in intreruperea (politicii) Perestroika, in destramarea fara sens a Uniunii Sovietice" in 1991, a apreciat Gorbaciov.