Adresandu-se jurnalistilor la incheierea sesiunii Parlamentului, care a proclamat independenta Crimeei si a cerut alipirea sa la Rusia, Volodimir Konstantinov a declarat: "Unitatile vor fi dizolvate. Cei (militarii) care vor sa traiasca aici, vor putea. Vom examina problema celor care vor sa depuna juramant noilor autoritati secesioniste", potrivit Mediafax.

Alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia a fost aprobata de 96,6% dintre alegatori la referendumul organizat duminica, potrivit rezultatelor definitive comunicate luni dimineata de premierul prorus Serghii Aksionov, pe contul sau de Twitter.

"Rezultate definitive la referendum 96,6% pentru!", a scris Aksionov. Parlamentul Crimeei se va reuni in cursul diminetii pentru a aproba oficial candidatura Crimeei la integrarea in Rusia, sprijinindu-se pe acest referendum considerat nelegitim la Kiev si in Occident.

Citeste si:

Un milion si jumatate de alegatori din Peninsula ucraineana Crimeea au inceput sa voteze duminica in vederea unei alipiri la Rusia, intr-un scrutin denuntat de intreaga lume, dar sustinut de Moscova si al carui rezultat nu ridica nicio indoiala.

Sursa foto: Militari din Ucraina/Shutterstock.com

Sursa foto: Militari din Ucraina/Shutterstock.com