Coreea de Nord a efectuat un tir de 30 de rachete cu raza scurta de actiune, a anuntat agentia sud-coreeana Yonhap, citata de AFP, potrivit Mediafax.

Rachetele au fost lansate incepand de la ora locala 04.00 (21.00, ora Romaniei) de pe coasta de est nord-coreana catre Marea Japoniei, a precizat agentia.

Yonhap a adaugat ca rachetele au zburat probabil pe o distanta de aproximativ 60 de kilometri.

Duminica, Phenianul a lansat 25 de rachete catre Marea Japoniei si a provocat nemultumirea Seulului, care i-a cerut a doua zi sa renunte la "provocari".

Coreea de Nord recurge la aceasta demonstratie de forta pentru a-si arata nemultumirea fata de manevrele militare comune ale Coreei de Sud si Statelor Unite.

Citeste si:
Update: Trump, primul presedinte american in Coreea de Nord
Update: Donald Trump, primul...

Manevrele americano-sud-coreene au inceput la 25 februarie, in pofida opozitiei Nordului, care le asimileaza cu un antrenament pentru invadarea teritoriului sau.

Aceste tiruri de racheta nu ar trebui totusi sa provoace o crestere brusca a tensiunilor in Peninsula Coreeana, expertii apreciind ca aceste gesturi vizeaza in special sa sublinieze exasperarea Phenianului fata de exercitiile militare comune.

Sursa foto: Racheta, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Singura destinatie turistica din lume cu 3 certificari UNESCO