Forte ruse au luat cu asalt, luni dimineata, o baza militara ucraineana la Feodosia, in Crimeea, a anuntat intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook Vladislav Seleznev, un purtator de cuvant al fortelor ucrainene in peninsula, relateaza AFP.

Operatiunea a fost efectuata cu blindate usoare si elicoptere si au fost auzite focuri de arma, potrivit aceleiasi surse. Trei camioane care transportau militari ucraineni, cu mainile legate, a parasit baza doua ore mai tarziu, a adaugat purtatorul de cuvant.

Nicio informatie nu a fost oferita despre o eventuala rezistenta armata a unitatii de infanterie marina a fortelor ucrainene, atacata de forte ruse la Feodosia.

Forte ruse si proruse au ocupat, in ultimele zile, fara confruntari armate, mai multe baze ucrainene din Crimeea si au preluat controlul asupra mai multor nave apartinand flotei ucrainene, ale carei porturi se afla, in principal, in peninsula anexata de catre Rusia.

"Situatia din Crimeea este complexa. Stiti ca in ultimele zile nave au fost blocate, iar apoi confiscate (de catre rusi), in pofida faptului ca toti comandantii au primit ordinul sa utilizeze armele", a recunoscut duminica ministrul interimar ucrainean al Apararii Igor Teniuh.

Serghei Lavrov sustine ca...
Citeste si: Serghei Lavrov sustine ca Rusia nu va interveni militar in Ucraina


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Putin nu se astepta la asta: militarii rusi dezerteaza