Presedintele Barack Obama a declarat, la inceputul unei vizite de doua zile zile in Olanda, ca Statele Unite si Europa sunt "unite" cu scopul de a face Rusia "sa plateasca" pentru interventia in Ucraina, relateaza AFP, scrie Mediafax.

"Europa si Statele Unite sunt unite in sustinerea Guvernului ucrainean si ucrainenilor, suntem uniti pentru a face Rusia sa plateasca pentru actiunile pe care le-a intreprins pana acum", a declarat Barack Obama pentru jurnalisti la finalul unei intalniri cu premierul olandez Mark Rutte.

Riscul unui conflict militar intre Ucraina si Rusia a crescut, avertizeaza ministrul ucrainean de Externe, Andrei Descita, in contextul in care armata rusa a mobilizat trupe de-a lungul frontierei ucrainene.

Rusia are ample efective militare la frontiera de est a Ucrainei, iar Alianta Nord-Atlantica este "foarte preocupata" de riscul unei amenintari la adresa regiunii separatiste Transnistria, a declarat generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, citat de NBC News. "Efectivele ruse stationate la frontiera estica a Ucrainei sunt foarte numeroase si sunt pregatite de operatiuni", a avertizat generalul Philip Breedlove, subliniind ca Alianta Nord-Atlantica este "foarte preocupata" de riscurile la adresa securitatii regiunii separatiste Transnistria, care oficial apartine Republicii Moldova.

Citeste si:
ONU: Planeta se va confrunta cu episoade de foamete ”de proporții...
COVID-19 | ONU: Planeta se va...
Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor venite din Est
Setari Cookie-uri