Guvernul de la Moscova vrea sa incurajeze turismul rus in Crimeea si analizeaza transformarea peninsulei in zona economica speciala, au declarat oficiali citati de AFP.

"Vom propune noii regiuni ruse adoptarea unor masuri preferentiale. Cred ca putem analiza posibilitatea crearii unei zone economice speciale, la fel ca in alte regiuni ale tarii care beneficiaza de un statul fiscal preferential", a afirmat premierul rus Dmitri Medvedev in timpul unei reuniuni pe tema dezvoltarii Crimeei, scrie Mediafax.

Autoritatile ruse vor pregati si un plan de dezvoltare a turismului in peninsula, a explicat vicepremierul rus Dmitri Kozak.

"Am cerut firmelor rusesti, in special din regiunea de nord, care vand sejururi turistice, sa se reorienteze catre industria turismului din Crimeea, in locul Turciei si Egiptului, intrucat este un sector economic major al peninsulei", a aratat Kozak.

Oficialul a precizat ca guvernul analizeaza si subventionarea curselor aeriene catre Crimeea.

Citeste si:
Romani lasati balta. O platforma concurenta cu Booking se inchide
O platforma online de...

Turismul si agricultura sunt cele mai importante sectoare economice din Crimeea, dar companiile care desfasoara activitati de turism in peninsula sunt ingrijorare in privinta activitatilor din sezon, din cauza evenimentelor din ultimele saptamani.

Sursa foto: Vorontsov, Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Voucherele de vacanta vor fi acordate pe card