"Suntem pregatiti pentru negocieri (cu Rusia), pregatiti sa intretinem in conditii egale relatii economice intre statele noastre", a afirmat premierul ucrainean, intr-o emisiune televizata, noteaza Mediafax. Totodata, potrivit agentiei UNIAN, el a calificat actiunile Rusiei in Crimeea drept o "agresiune militara".

"Rusia ne-a ocupat teritoriul si a incalcat toate acordurile internationale. Rusia s-a comportat ca un bandit inarmat care, scandand lozinci de prietenie si fraternitate, a venit si, pur si simplu, a furat o parte a Ucrainei", a spus Iateniuk. In opinia sa, "va veni timpul cand cei care au ocupat teritoriul ucrainean (...) isi vor cere scuze in fata Ucrainei, iar Crimeea va fi din nou a noastra".

De asemenea, Iateniuk a declarat ca partea ucraineana nu mai are intentia de a introduce regim de vize cu Rusia, desi o astfel de idee a fost propusa. "Nu am anulat niciun acord bilateral cu Rusia. Poporul nostru are relatii foarte bune cu poporul rus", a declarat premierul ucrainean, citat de Itar-Tass.