Ucraina a achitat o parte din datoria la gaze pe care o are fata de Rusia, iar negocierile intre cele doua parti vor continua saptamana viitoare, anunta comisarul UE al Energiei, Gunther Oettinger, citat de AFP.

Inca nu avem o solutie, dar am facut progrese", a declarat, la Berlin, Gunther Oettinger, dupa prima runda a negocierilor intre ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, omologul sau ucrainean, Iuri Prodan, si directorii Gazprom si Naftogaz, noteaza Mediafax. Prodan a confirmat ca Ucraina a platit vineri 786 de milioane de dolari in conturile Gazprom.

"Este vorba de restantele pentru gazele din februarie-martie", a explicat Gunther Oettinger. Negocierile vor fi reluate saptamana viitoare, dar premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, a avertizat ca Administratia de la Kiev nu va accepta niciodata majorarea tarifelor la gaze impusa de Rusia.

"Ucraina nu va accepta niciodata un tarif de 500 de dolari pe 1.000 de metri cubi de gaz. Luni va avea loc a doua runda de discutii care se vor incheia fie prin semnarea unui acord, fie prin depunerea unei plangeri la Curtea de arbitraj de la Stockholm", a avertizat Arseni Iateniuk.

Citeste si:
Ungaria menţine deocamdată restricţiile de călătorie pentru România...
Coronavirus: Ungaria menţine...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
UE nu ofera perspective clare de integrare Republicii Moldova
Setari Cookie-uri