Avioane si nave care participa la cautarea zborului MH370 in Oceanul Indian se indreptau duminica spre zona unde a fost detectat un semnal submarin, pentru a verifica daca acesta provine sau nu de la cutiile negre ale Boeingului disparut de pe radare in urma cu o luna, relateaza AFP.

Australia a anuntat, in paralel, ca o noua analiza a datelor culese prin satelit ar restrange zona de cautare in partea de sud a perimetrului delimitat in Oceanul Indian, unde s-ar fi prabusit avionul de tip Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines, pe 8 martie, scrie Mediafax.

"Astazi (duminica), mijloace din cadrul fortelor aeriene australiene vor fi afectate pentru a verifica semnalele acustice in zona in care nava chineza a detectate sunetele", a declarat Angus Houston, care conduce Centrul de coordonarea agentilor (JACC) din tarile care participa la cautari.

Un detector de "cutii negre" de avion, mobilizat de catre o nava chinezeasca de cautare, a reperat sambata un semnal care ar putea sa corespunda celor emise de catre dispozitivele de inregistrare de la bordul avioanelor in cazul unei scufundari, potrivit agentiei de presa China Noua.

Autoritatile australiene si chineze sunt extrem de prudente, apreciind ca ar putea fi vorba despre o "poluare sonora" fara legatura cu avionul cautat.

Doua nave, una australiana iar cealalta britanica, echipate cu detectoare de cutii negre se indreapta catre aceasta zona, a precizat Angus Houston intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca, in cazul in care zona de cautare nu este pusa in discutie, "partea de sud are acum o priotitate mai mare" pentru tarile mobilizate, in urma unor noi analize ale datelor captate prin satelit disponibile.

Nava chineza Haixun 01, care a detectat un semnal in apa, emitand cu frecventa de 37,5 kHz, conforma frecventelor cutiilor negre, se afla in aceasta zona prioritara.

Sursa foto: Avion Malaysia Airlines, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri