Australia a anuntat, in paralel, ca o noua analiza a datelor culese prin satelit ar restrange zona de cautare in partea de sud a perimetrului delimitat in Oceanul Indian, unde s-ar fi prabusit avionul de tip Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines, pe 8 martie, scrie Mediafax.

"Astazi (duminica), mijloace din cadrul fortelor aeriene australiene vor fi afectate pentru a verifica semnalele acustice in zona in care nava chineza a detectate sunetele", a declarat Angus Houston, care conduce Centrul de coordonarea agentilor (JACC) din tarile care participa la cautari.

Un detector de "cutii negre" de avion, mobilizat de catre o nava chinezeasca de cautare, a reperat sambata un semnal care ar putea sa corespunda celor emise de catre dispozitivele de inregistrare de la bordul avioanelor in cazul unei scufundari, potrivit agentiei de presa China Noua.

Autoritatile australiene si chineze sunt extrem de prudente, apreciind ca ar putea fi vorba despre o "poluare sonora" fara legatura cu avionul cautat.

Citeste si:

Doua nave, una australiana iar cealalta britanica, echipate cu detectoare de cutii negre se indreapta catre aceasta zona, a precizat Angus Houston intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca, in cazul in care zona de cautare nu este pusa in discutie, "partea de sud are acum o priotitate mai mare" pentru tarile mobilizate, in urma unor noi analize ale datelor captate prin satelit disponibile.

Nava chineza Haixun 01, care a detectat un semnal in apa, emitand cu frecventa de 37,5 kHz, conforma frecventelor cutiilor negre, se afla in aceasta zona prioritara.

Sursa foto: Avion Malaysia Airlines, Shutterstock