Site-ul de Internet YouTube a sesizat, luni, Curtea Constitutionala turca pentru a obtine ridicarea blocarii sale in Turcia, ordonata de Guvern dupa difuzarea unei inregistrari privind Siria, a anuntat o sursa apropiata dosarului, relateaza AFP.

O cerere a fost depusa la tribunal de un avocat din Istanbul pentru a cere ca site-ul sa fie accesibil "imediat", a precizat pentru AFP aceasta sursa sub acoperirea anonimatului. Un tribunal din Ankara a ordonat, vineri, ridicarea interdictiei YouTube decretata la 27 martie de catre Guvernul islamo-conservator in numele "securitatii nationale", dupa difuzarea rezumatului unei reuniuni confidentiale in care oficialii turci au discutat despre o eventuala interventie militara in Siria.

Dar acelasi tribunal a decis ulterior sa blocheze accesul la 15 inregistrari video si a anuntat ca blocarea YouTube va ramane in vigoare atat timp cat aceste inregistrari nu vor fi retrase. Curtea Constitutionala turca a cerut, miercuri, ridicarea unei alte interdictii, cea care afecteaza de doua saptamani reteaua Twitter, considerand-o contrara libertatii de exprimare.

Site-ul a fost blocat la decizia premierului islamo-conservator, Recep Tayyip Erdogan, la 20 martie, pentru a sterge de pe Internet inregistrarea interceptarilor telefonice care il pun in cauza intr-un scandal de coruptie, scrie Mediafax.

Dupa ce a tergiversat-o timp de 24 de ore, Guvernul a executat in cele din urma decizia judecatorilor. Dar Erdogan a protestat public fata de aceasta decizie, considerand ca "nu o va respecta". Luni, presedintele Curtii Constitutionale, Hasim Kiliç, a minimalizat aceste critici, vorbind cu ironie despre un "reflex sentimental".

Luate cu o zi inaintea alegerilor municipale din 30 martie, masurile de interdictie care afecteaza retelele de socializare din Turcia au generat numeroase critici, care au denuntat deriva "autoritara" a regimului premierului. Partidul lui Erdogan, aflat la putere din 2002, a obtinut o victorie zdrobitoare la acest scrutin local, ce ii deschide astfel portile unei candidaturi la alegerile prezidentiale din august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri