Polonski a afirmat ca aceasta masura a Statelor Unite ar putea fi "neglijata, deoarece nu poate dauna Crimeei si conducerii acesteia".

"Nu ne facem griji, fiindca in ultima perioada am auzit prea multe declaratii privind aplicarea unor sanctiuni impotriva liderilor din Crimeea. Ne-am obisnuit deja", a adaugat el.

Ministrul a subliniat ca aceste sanctiuni, "in prezent, nu au nicio valoare nici pentru Crimeea, nici pentru Rusia". "Intepaturile unor tantari mici nu ne vor putea opri", a apreciat Polonski.

De asemenea, Dmitri Belik, seful administratiei de la Sevastopol, al carui primar, Aleksei Cialii, a fost vizat de sanctiunile americane, a declarat ca "Cialii a reusit sa evite escaladarea conflictului si a asigurat desfasurarea referendumului intr-un mod pasnic", relateaza RIA Novosti.

"Aleksei Cialii a fost ales de popor. Datorita autoritatii sale si a unei politici bine gandite, am organizat un referendum fara represiuni impotriva oponentilor politici, carer au incercat sa tensioneze situatia", a spus Belik.

Citeste si:

"Poate ca Occidentul nu-i recunoaste pe liderii nostri, dar noi i-am ales si avem incredere in ei", a adaugat seful administratiei de la Sevastopol.

Statele Unite au introdus sanctiuni impotriva a sapte lideri si a unui grup petrolier din Crimeea, suspectati ca ar ameninta "pacea si stabilitatea Ucrainei", a anuntat Departamentul Trezoreriei americane intr-un comunicat.

Potrivit site-ului Trezoreriei, printre oficialii vizati de aceste sanctiuni se numara Rustam Temirgaliev, vicepremierul care a facilitat organizarea referendumului in Crimeea, fostul vicepresedinte al Parlamentului ucraiean Serghei Tekov, precum si primarul Sevastopolului, Aleksei Cialii.

Sanctiunile se refera la inghetarea activelor celor sapte "lideri separatisti" si a companiei Cernomorneftegaz. De asemenea, companiilor americane le-a fost interzisa orice operatiune financiara care implica aceste persoane.

"Crimeea este un teritoriu ocupat. Vom continua sa impunem sanctiuni celor care vor ameninta in continuare integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei", a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA insarcinat cu lupta impotriva terorismului si cu informatiile economice, David Cohen.

Sursa foto: MediafaxFoto