Rachetele au cazut in regiunea Negev, in sudul Israelului, dintre care doua in orasul Sderot, unde au avariat usor un drum intr-un sector rezidential, potrivit armatei si politiei israeliene. Aviatia israeliana a ripostat atacand "doua instalatii de activitati teroriste in sudul Fasiei Gaza si o a treia in centru", a anuntat armata, asigurand ca tintele vizate au fost lovite, informeaza Mediafax.

Surse din cadrul serviciilor de securitate din Gaza au evocat atacuri aeriene pe un teren gol in tabara de refugiati din Nuseirat (centru) si impotriva unei baze a aripii armate a Hamas la Khan Yunis (sud), provocand doi raniti usor. Sursele palestiniene au anuntat, de asemenea, tiruri operate de marina israeliana impotriva bazei Khan Yunis, dar armata nu a confirmat.

Fortele Hamas au evacuat bazele de teama unor noi raiduri, a precizat o sursa din cadrul serviciilor de securitate palestiniene. Potrivit unui comunicat al armatei israeliene, inaintea tirurilor de racheta, activistii palestinieni au tras o racheta antitanc asupra unei patrule militare la frontiera, dar fara a provoca victime sau pagube materiale. Aceste tiruri au avut loc in ultima zi a Pastelui evreiesc, zi de sarbatoare in Israel.