Armata israeliana a anuntat incetarea armistitiului umanitar si reluarea operatiunilor militare in Fasia Gaza, ca raspuns la "tiruri constante de rachete efectuate de catre Hamas", relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"In urma tirurilor continue de rachete efectuate de catre Hamas pe timpul armistitiului umanitar (...), armata isi va relua imediat activitatea in Fasia Gaza, in aer, pe mare si la sol", se arata intr-un comunicat.

Raspunzand in mod favorabil unei solicitari ONU, Cabinetul israelian de Securitate a acceptat sambata seara sa prelungeasca pana duminica, la miezul noptii, armistitiul care a oferit un scurt ragaz populatiei din Fasia Gaza. Insa Hamas a respins aceasta prelungire a armistitiului si a reluat, sambata seara, tirurile de rachete catre teritoriul israelian. Aproximativ 25 de rachete au vizat intre timp Israelul, potrivit armatei, care afirma ca le-a raspuns cu "tiruri de artilerie localizate".

Potrivit unui ultim bilant prezentat de salvatori locali, conflictul, care a intrat duminica in a 20-a zi, a provocat moartea a 1.049 de palestinieni, marea majoritate civili. Alti aproximativ 6.000 au fost raniti. De partea israeliana, 43 de militari au fost ucisi, dar si doi civili si un muncitor thailandez.

Citeste si:
Bacalbasa, despre cei care au depus plangeri: Trebuie sanctionati
Un deputat PSD compara...

Sursa foto: Gaza, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Washingtonul sustine "dreptul" Israelului la "autoaparare"