"Armata este pregatita sa intensifice in mod semnificativ operatiunea. Militarii sunt pregatiti pentru orice eventualitate", a declarat Netanyahu (foto) in deschiderea unei sedinte saptamanale a Consiliului de Ministri.

Israelul a pozitionat mii de rezervisti, vehicule blindate pentru transport de trupe, buldozere si tancuri in apropierea barierei de la frontiera dintre Israel si Fasia Gaza, scrie Mediafax.

Armata israeliana a inchis vineri drumurile principale de-a lungul frontierei cu Fasia Gaza, iar Guvernul intentioneaza sa mobilizeze pana la 75.000 de militari rezervisti.

In paralel, sunt intensificate eforturile in vederea impunerii unui armistitiu intre beligeranti, in special din partea Egiptului.

Citeste si:

Un oficial palestinian de rang inalt din Fasia Gaza a declarat duminica, sub protectia anonimatului, ca un armistitiu este posibil in urmatoarele 48 de ore. "Exista discutii serioase in vederea ajungerii la un acord si s-ar putea obtine un aranjament pentru astazi (duminica) sau maine (luni)", a declarat el.

"Tsahal (armata israeliana) a atacat peste 1.000 de tinte teroriste in Fasia Gaza si continua operatiunile in acest moment. Armata provoaca pagube importante atat armamentului indreptat impotriva cetatenilor israelieni, cat si celor care utilizeaza acest armament si celor care il trimit", a declarat Netanyahu, citat intr-un comunicat de catre serviciile sale.

"In acest weekend, am vorbit din nou cu presedintele (american) Barack Obama si i-am multumit atat pentru sustinerea dreptului Israelului de a se apara, cat si pentru contributia sa, si cea a apoporului american, la dezvoltarea (sistemului antiracheta) Iron Dome", a adaugat el.

Sistemul de aparare antiracheta "Iron Dome", finantat in mare parte de catre Statele Unite, a permis interceptarea catorva zeci de proiectile, in special rachete, lansate catre Tel Aviv.