Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat marti Israelul ca efectueaza o "epurare etnica" a palestinienilor in cadrul operatiunii sale militare "Pilon de Aparare", in curs in Fasia Gaza, relateaza AFP.

"Israelul ignora, in aceasta regiune, pacea, murdareste dreptul international si efectueaza o epurare etnica impotriva unui popor. Aceasta tara ocupa putin cate putin teritoriile palestiniene", a declarat Erdogan (foto) in fata deputatilor Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP, rezultat dintr-o miscare islamista), scrie Mediafax.

Seful Guvernului a apreciat ca gruparile palestiniene din Fasia Gaza care lanseaza rachete impotriva Israelului utilizeaza dreptul lor "legitim la aparare" impotriva unor atacuri "arbitrare si ilegale" din partea statului israelian, pe care l-a acuzat totodata de "masacrarea" unor civili nevinovati.

"Nimeni nu poate sa spuna ca Israelul isi utilizeaza dreptul la autoaparare (impotriva unor tiruri de racheta din partea miscarii islamiste Hamas). In prezent, Israelul raspandeste un val de teroare in Orientul Mijlociu", a subliniat el, ovationat indelung de catre deputatii din cadrul partidului sau.

Erdogan a denuntat din nou pasivitatea tarilor occidentale si Consiliului de Securitate al ONU in acest dosar.

"Eu nu mai cred in justitia ONU (...), atat timp cat problema palestiniana nu va fi solutionata, (cat timp) suferintele si sangele vor ramane parte integranta a Orientului Mijlociu", a adaugat seful Guvernului Turciei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Erdogan nu accepta victoria opozitiei pentru "doar 13.000 de voturi"