Reportaj in prima linie: o noapte in cuibul separatistilor din Slaviansk

Tensiunile din estul tarii sunt la cel mai inalt nivel de la inceputul acestui conflict. In acest moment Ucraina se afla in plin razboi civil, declarat de guvernul interimar saptamana trecuta, atunci cand au admis ca nu mai controleaza institutiile publice din estul tarii.

Cu autoritatile separatiste ocupand cladiri publice de la o ora la alta, incidente violente in orasul de la tarmul Marii Negre, Odessa, si una dintre cele mai intese zile din conflictul recent in capitala de facto a separatistilor, Slaviansk, ziarul „Adevarul“ va relateaza din prima linie, despre ultimele miscari de trupe, marturii ale celor implicati in atacurile de ieri, opinia localnicilor despre alegerile regionale, dar si despre viata de zi cu zi a oamenilor obisnuiti intr-un oras aflat sub asediu.

Dimineata zilei de luni, 5 mai, a inceput ca orice zi obisnuita pentru locuitorii Slavianskului. Incercand din rasputeri sa pastreze aparentele unui oras normal, magazinele s-au deschis, bancile functionau si traficul, controlat strict de filtrele separatiste, se desfasura in conditii normale.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
6 moduri in care Rusia isi face simtita prezenta la nivel global
Rusia si restul lumii: 6...
Sursa foto: Proteste in Kiev/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri