Imaginea lui Adolf Hitler a fost folosita in mai multe anunturi publicitare care denunta "ura islamica fata de evrei". Anunturile erau afisate marti pe autobuze, la Washington, fara ca autoritatile in domeniul transporturilor din capitala americana sa le poata interzice, relateaza AFP.

In afise, prezente pe aproximativ 20 de autobuze, apare o fotografie a dictatorului nazist in timp ce discuta cu "aliatul sau credincios", afirma afisele, Hadj Amin al-Husseini, marele muftiu al Ierusalimului, in al Doilea Razboi Mondial.

"Ura islamica fata de evrei este in Coran. Doua treimi din totalul ajutoarelor americane merge catre tari islamice. Opriti rasismul. Opriti ajutorarea tarilor islamice", se poate citi in mesajul publicitar. Sloganurile sunt insotite de un mesaj cu litere scrise mic, impus de catre autoritatile in domeniul transporturilor, potrivit caruia publicitatea este platita si nu reflecta punctul lor de vedere.

Afisele, care vor continua sa se afle in circulatie pana la jumatatea lui mai, au fost comandate de catre organizatia American Freedom Defense Initiative (AFDI), care intentioneaza sa "constientizeze ravagiile ideologiei suprematiei islamice", potrivit site-ului organizatiei, scrie Mediafax.

Campania, condamnata de catre Asociasia americano-islamica pentru drepturile omului CAIR, are obiectivul sa colecteze online donatii in valoare de 20.000 de dolari, pana vineri. Marti, donatiile se ridicau la 7.500 de dolari. "Nu putem refuza publicitate pe baza continutului", a declarat o purtatoare de cuvant a serviciilor de transport din oras pentru AFP.

O hotarare judecatoreasca cu privire la alta campanie AFDI, tot prin afisaj pe autobuze, in 2012, a autorizat-o in baza dreptului la libera exprimare, protejat de Constitutia americana. Pe site-ul AFDI, cofondatoarea Pamela Geller afirma ca aceasta campanie reprezinta un raspuns la cea din aprilie a grupului American Muslims for Palestine (AMP), al carei mesaj a fost "Opriti ajutorul american fata de ocupatia israeliana".

Un purtator de cuvant al CAIR, Ibrahim Hooper, a anuntat ca este pregatita o campanie "pentru promovarea intelegerii reciproce", distribuind intre timp exemplare de Coran. Al-Husseini, liderul musulman al Palestinei britanice la acea vreme, i-a cerut lui Hitler sustinere pentru independenta tarii sale si impotriva crearii unui camin evreiesc.

Sursa foto: Adolf Hitler/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri