JPMorgan Chase, cea mai mare banca din SUA dupa active, a fost amendata cu 95.000 dolari, suma egala cu profitul pe care l-a obtinut anul trecut in circa 3 minute. Institutia nu a raportat adecvat de 6.300 de ori tranzactii cu obligatiuni catre un sistem de urmarire a preturilor, potrivit Bloomberg.

Autoritatea pentru Reglementare in Industria Finaciara (Finra) din SUA a amendat in ultimele cinci luni si alte institutii financiare pentru nereguli similare, inclusiv Morgan Stanley, Deutsche Bank, Goldman Sachs si Citigroup. Finra este un organism de autoreglementare al traderilor de obligatiuni si este finantata din contributiile membrilor si din amenzi.

Dealerii de pe Wall Street care nu raporteaza la timp tranzactiile pot obtine un avantaj incorect in fata clientilor care vor un pret corect si submineaza obiectivul Finra de a asigura tuturor participantilor la piata acces egal la informatii, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

JPMorgan a strans cele mai multe incalcari ale regulilor, in urma a cinci analize separate, potrivit unui acord amiabil incheiat de banca cu Finra in aprilie. Banca, cel mai mare trader de obligatiuni, nu a notificat in privinta tranzactiilor sau a transmis datele tarziu in cel putin 6.300 de cazuri in intervalul martie 2010-mai 2012. In unele situatii, banca nu a raportat chiar si un sfert din tranzactii, potrivit organizatiei.

JPMorgan, care anul trecut a inregistrat profit de 18 miliarde de dolari, a acceptat sa plateasca 95.000 de dolari si recomandarile raportului Finra fara sa admita insa sau sa nege acuzatiile, se arata in acordul amiabil. Morgan Stanley a primit o amenda de 35.000 de dolari, dupa ce nu a raportat la timp tranzactiile in cel putin 4.200 de situatii in perioada mai 2011-martie 2013.

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania a incalcat de 1.400 de ori regulile si a fost amendata cu 55.000 de dolari, in timp ce Goldman Sachs, cu 200 de cazuri, a fost penalizata cu 20.000 de dolari. Citigroup, cu 180 de astfel de incidente, trebuie sa plateasca 60.000 de dolari, arata documentele Finra.

Sursa foto: Banca JPMorgan/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri