Premierul Spaniei pregateste un plan de 6 mld. euro pentru stimularea economiei

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, pregateste un plan in valoare de 6 miliarde de euro pentru stimularea cresterii economice, a competitivitatii si a eficientei, care va fi urmat de modificari ale legislatiei muncii, inainte ca guvernul sa intre in vacanta de vara in luna august, relateaza Bloomberg.

Spania a inregistrat in primul trimestru cea mai rapida crestere trimestriala dupa 2008, de 0,4%, potrivit datelor Institutului National de Statistica din aceasta tara. Premierul mizeaza pe aceasta redresare pentru a reduce deficitul bugetar, in timp ce somajul afecteaza 25% din populatie, noteaza Mediafax.

"Situatia s-a schimbat in mod semnificativ. A avut loc o modificare radicala a tendintei", a spus Rajoy. Agentiile de rating au imbunatatit recent ratingul Spaniei, dar datoria publica a crescut de peste doua ori din 2007, la un nivel de aproape 100%.

"Perspectiva raportului lunar al solicitarilor de indemnizatii pentru somaj este favorabila. Am putea vedea cifre pe care nu le-am mai vazut de mult timp", a spus Rajoy. In luna aprilie, in Spania erau inregistrati 4,7 milioane de someri.

Rajoy, al carui mandat se incheie la sfarsitul lui 2015, vrea sa reduca impozitul pe profit de la 30% la 25% si sa introduca o scutire fiscala pentru incurajarea companiilor sa reduca indatorarea. Guvernul va extinde si masurile de sustinere a achizitiilor de automobile.

Citeste si:
Guvernul Spaniei, demis prin motiune de cenzura. Socialistii la putere
Guvernul Spaniei, demis prin...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Focare și incendii de vegetație în Grecia
Setari Cookie-uri