"Luis de Guindos s-a dovedit un excelent ministru al ecomiei in aceasta perioada dificila", a spus Merkel, la finalul unei intrevederi cu premierul spaniol Mariano Rajoy la Santiago de Compostela, relateaza Reuters, citat de Mediafax.

Merkel a adaugat ca Germania va sprijini candidatura acestuia la sefia Eurogroup dupa incheierea mandatului actualului presedinte, ministrul olandez al Finantelor, Jeroen Dijsselbloem.

Liderii UE se vor intalnii sambata in Bruxelles pentru a analiza, intre altele, nominalizarea mai multor oficiali pentru o serie de pozitii cheie in cadrul Comisiei Europene. La reunine ar putea fi discutata si inlocuirea inainte de termen a lui Dijsselbloem. Mandatul lui Dijsselbloem expira la finele primului semestru din 2015.

De Guindos este ministrul Economiei din 2012. El a coordonat, printre altele, un imprumut de 41,3 miliarde de euro pe care Spania l-a negociat cu celelalte state din zona euro pentru a-si sustine sistemul bancar, puternic afectat de criza economica si financiara.