Uniunea Europeana (UE) si-a aratat, miercuri, ingrijorarea fata de un posibil al patrulea test nuclear efectuat de Coreea de Nord, dupa ce au fost captate prin satelit imagini care indica faptul ca Phenianul are planuri in acest sens, relateaza AFP.

"UE este foarte ingrijorata de informatii potrivit carora Republica Populara Democratica Coreea ar putea sa pregateasca un al patrulea test nuclear", au anuntat cei 28 intr-o declaratie comuna, la Viena, in Consiliul Guvernatorilor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA).

Phenianul a efectuat trei teste nucleare - in octombrie 2006, mai 200 si februarie 2013 - incalcand interdictia care i-a fost impusa de catre ONU, informeaza Mediafax. De fiecare data, testele au condus la o inasprire a sanctiunilor internationale impuse dictaturii nord-coreene.

Coreea de Nord si-a multiplicat recent tirurile de testare a unor rachete, pe mare, si pare ca a avansat foarte mult in pregatirea celui de-al patrulea test atomic, asa cum sugereaza imagini captate recent prin satelit, la principala instalatie pentru experimente nucleare de la Punggye-ri.

Citeste si:
Un roman, sef la Agentia Internationala pentru Energia Atomica
Cornel Feruta a fost numit...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Economista bulgara Kristalina Georgieva, desemnata candidata UE la FMI