Cei doi oficiali au fost intampinati de garda de onoare si, dupa ce au trecut-o in revista, au fost intonate imnurile de stat ale SUA si Romania. La finalul ceremoniei, cei doi oficiali au urcat la bordul navei de protocol a Statului Major al Fortelor Navale "Muresul", acelasi vas pe care si fostul presedinte al Romaniei Nicolae Ceausescu gazduia festivitati oficiale.

Ulterior, dupa discutiile de la bordul navei "Muresul", cei doi oficiali vor vizita si vasul american USS de la Vella Gulf, acostat in Portul Constanta, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al MApN, discutiile dintre secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, si ministrul Mircea Dusa vor viza, intre altele, teme precum dimensiunea militara a Parteneriatului Strategic intre cele doua state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru Romania in actualul context din vecinatatea estica, importanta masurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operationalizarii proiectelor SUA din Romania, precum si teme referitoare la agenda aliata in perspectiva Summit-ului NATO din Tara Galilor.

Seful Pentagonului, Chuck Hagel, va avea, joi, o intrevedere si cu premierul Victor Ponta, confirmata de catre seful Executivului, care insa a evitat sa dea detalii despre intalnire, spunand doar ca mesajul Guvernului transmis catre oficialul american va fi ca Romania isi indeplineste indatoririle, fiind un aliat serios si important al SUA si un factor de stabilitate in regiune.

Sursa foto: Secretarul american al Apararii Chuch Hagel/Shutterstock.com