Rusia va reactiona politic si militar in cazul oricarei suplimentari a fortelor militare NATO in apropierea frontierelor sale, care va fi considerata drept "o demonstratie a intentiilor ostile", avertizeaza Vladimir Titov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de Interfax.

Declaratiile intervin pe fondul tensiunilor dintre Rusia si Occident din cauza crizei ucrainene si dupa ce presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a promis suplimentarea ajutorului militar destinat statelor est-europene membre ale NATO, potrivit Mediafax.

"Nu putem vedea consolidarea puterii militare a Aliantei Nord-Atlantice la frontierele Rusiei altfel decat ca pe o demonstratie a intentiilor ostile", a afirmat Vladimir Titov, conform Reuters.

"Ar fi greu sa vedem o consolidare substantiala a fortelor militare NATO in centrul si estul Europei, chiar si intr-un sistem de rotatie, altfel decat ca pe o incalcare directa a prevederilor Actului fondator din 1997 intre Rusia si NATO", a subliniat Titov. "Vom fi fortati sa luam toate masurile politice si militare pentru a ne garanta in mod credibil securitatea", a insistat oficialul rus.

Sursa foto: Soldati NATO/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri