23 Iunie 2014

Vladimir Putin indeamna la un "dialog substantial" intre partile care se infrunta in Ucraina



Presedintele rus Vladimir Putin a indemnat duminica presedintia ucraineana si rebelii prorusi sa se angajeze intr-un dialog "substantial" si a cerut Kievului sa puna capat operatiunilor militare si sa garanteze drepturile rusofonilor din estul separatist prorus, relateaza AFP.

"Este necesara declansarea unui dialog aprofundat si substantial", a declarat Putin pentru televiziuni, adaugand "conteaza ca acest dialog intre partiile care se infrunta in Ucraina sa se bazeze pe planul de pace" ucrainean pe care Moscova il sustine. Dar Putin a insistat va Kievul sa-si incetze operatiunile militare si sa garanteze drepturile rusofonilor, noteaza Mediafax.

Vladimir Putin: Planul de pace ucrainean nu este viabil

"Planul de pace al domnului Porosenko nu trebuie sa aiba un caracter de ultimatum pentru insurgenti", a declarat Vladimir Putin, citat intr-un comunicat, adaugand ca el "sustine", cu toate acestea, decizia presedintelui ucrainean de a ordona o incetare unilaterala a focului care sa le permita rebelilor prorusi sa depuna armele.

"Planul propus, daca nu este urmat de eforturi concrete in vederea deschiderii unui dialog, nu va fi nici viabil si nici realist. Posibilitatea care s-a oferit odata cu incetarea operatiunilor militare trebuie sa fie exploatata in vederea declansarii unui dialog constructiv si ajungerii la un compromis politic intre partile beligerante din estul Ucrainei", a continuat Vladimir Putin.



Citeste si