24 Iunie 2014

GLOBALIZAREA a ajuns si la Cupa Mondiala: tarile cu cei mai multi "stranieri"



Asa cum se intampla frecvent la Jocurile Olimpice, multi fotbalisti prezenti la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia nu s-au nascut neaparat in tara sub culorile careia evolueaza. De exemplu, Algeria a selectionat cei mai multi jucatori nascuti intr-o alta tara (16), urmata de Bosnia si Herzegovina (7) si Statele Unite ale Americii (5).

16 francezi in nationala Algeriei

Printre cei mai cunoscuti jucatori prezenti la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia care s-au nascut in Franta, dar evolueaza pentru Algeria se numara: Madjid Bougherra si Sofiane Feghouli.

Sursa informatii: Torlaune.de


2 croati evolueaza pentru Bosnia si Hertegovina

Doi jucatori croati evolueaza in prezent la Campionatul Mondial din Brazilia sub colurile Bosniei: Emir Spahiæ si Mensur Mujdža.


4 francezi joaca pentru Camerun

Printre cei mai cunoscuti jucatori prezenti la Campionatul Mondial de Fotbal care s-au nascut in Franta dar evolueaza pentru Camerun se numara: Benoît Assou-Ekotto si Charles-Hubert Itandje.


4 jucatori nascuti in Germania evolueaza pentru Statele Unite

Printre cei mai cunoscuti jucatori prezenti la Campionatul Mondial de Fotbal care s-au nascut in Germania dar evolueaza pentru Statele Unite se numara: Jermaine Jones si Fabian Johnson.


3 germani joaca pentru Bosnia si Hertegovina

Cei trei jucatori care s-au nascut in Germania si evolueaza in Brazilia pentru Bosnia sunt: Zvjezdan Misimoviæ, Sead Kolašinac si Muhamed Bešiæ.


3 bosniaci evolueaza pentru Croatia

Cei trei jucatori sunt: Vedran Æorluka, Nikica Jelaviæ si Dejan Lovren.


3 francezi joaca pentru Coasta de Fildes

Jucatorii nascuti in Franta dar care evolueaza pentru Costa de Fildes sunt: Souleymane Bamba, Jean-Daniel Akpa Akpro si Giovanni-Guy Yann Sio.


2 germani au ales sa reprezinte Camerun

Cei doi jucatori sunt: Joël Job Matip si Jean-Eric Maxim Choupo-Moting.


2 brazilieni evolueaza pentru Croatia

Cei doi jucatori nascuti in Brazilia dar care evolueaza pentru Croatia sunt: Eduardo Alves da Silva si Jorge Sammir Cruz Campos.


2 francezi joaca pentru Ghana

Doi jucatori s-au nascut in Franta si evolueaza pentru Ghana in prezent la Campionatul Mondial din Brazilia: Jordan Ayew si André Ayew, care sunt totodata si frati.




Citeste si