BNP Paribas a refuzat sa comenteze, dar surse apropiate situatiei au declarat ca banca isi va recunoaste vinovatia si va plati aproape 9 miliarde de dolari in cadrul unui acord cu mai multe institutii americane implicate in investigatie, relateaza Mediafax.

Un anunt din partea autoritatilor americane este asteptat luni, a declarat vineri o persoana apropiata situatiei. "Vreau sa spun foarte clar, vom primi o amenda grea. Cu toate acestea, dificultatile cu care ne confruntam acum nu ne vor afecta planurile de viitor", potrivit mesajului presedintelui BNP Paribas.

Autoritatile americane au analizat daca BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a incalcat sanctiunile impuse unor tari precum Sudan, in perioada 2002-2009, si daca a exclus informatii de identificare din transferurile electronice, pentru a trece prin sistemul financiar american fara sa fie identificate, au spus surse apropiate situatiei.

"Este o veste buna pentru angajati si clienti. Astfel vom putea sa depasim incertitudinile actuale care apasa grupul. Vom putea lasa in urma aceste evenimente, care apartin trecutului", a spus seful BNP Paribas. Saptamana trecuta, surse apropiate situatiei au declarat ca este probabil ca BNP sa nu mai poata, in unele situatii, sa converteasca monede straine in dolari, timp de pana la un an.