Jumatate din populatia totala a lumii, care a atins anul acesta 7,2 miliarde de locuitori, respectiv 3,6 miliarde de oameni, locuiesc in sase tari, cea mai populata fiind China, urmata de India, potrivit unui raport realizat de organizatia americana Pew Research Center.

Populatia globala s-a triplat in ultimii 60 de ani, iar cea a Statelor Unite s-a dublat din 1950 pana in 2010. Cu toate acestea, America este depasita demografic de China, care are 1,3 miliarde de locuitori, dar si de India, unde traiesc 1,2 miliarde de oameni.

Ultimele date ale Natiunilor Unite arata ca cele mai populate sase tari de pe glob au in total 3,6 miliarde de locuitori. Cele care urmeaza fruntasele China si India, respectiv Statele Unite, Indonezia, Brazilia si Pakistan, au impreuna mai putin de 1 miliard de locuitori.

Ritmul de crestere demografica va fi insa semnificativ mai scazut in urmatoarele decenii. Categoria care va inregistra o crestere demografica este cea a populatiei varstnice. Daca in 2010 cei cu varste de peste 65 de ani reprezentau aproape 8% din populatie, in 2050 acestia vor ajunge la circa 16%. In plus, numarul celor care au varste mai mari de 100 de ani va creste de la 181.000, cati erau in 2000, la peste 20 de milioane in 2100.

Citeste si:
Atentie la "chinezarii"! Oalele de lut asiatice sunt periculoase
Atentie la "chinezarii"!...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Declinul demografic in Romania: tot mai putini tineri sustin pensiile