Marii producatori de mezeluri din Germania au primit amezi de 338 de milioane de euro din partea autoritatilor germane antitrust, pentru practicile de fixare a preturilor, relateaza Wall Street Journal.

Amenzile au fost aplicate unor 21 de companii, intre care se afla cei mai populari producatori de carnati, si 33 de persoane. Reprezentantii companiilor respective s-au intalnit in mod regulat pentru a discuta preturile, incepand din 2003, potrivit concluziilor investigatiilor care au fost declansate in urma unor informatii anonime, a precizat institutia. "Discutiile despre fixarea preturilor au avut loc ani de zile, mai ales prin telefon, uneori intre doua parti, iar alteori prin runde comune de discutii, informeaza Mediafax.

Un numar de 11 companii au optat sa colaboreze cu autoritatile si au recunoscut practicile incorecte, in timp ce altele, intre care subsidiara Herta a grupului Nestle, au negat ca ar fi implicate si intentioneaza sa conteste amenda. Germania este binecunoscuta pentru carnatii produsi, precum carnatii Frankfurt, carnatii albi bavarezi si carnatii Nurenberg.

Asociatia industriei germane a carnii BVDF a precizat ca producatorii de carne au realizat anul trecut o parte importanta a productiei de alimente din Germania, reprezentand 23% din cifra de afaceri. Autoritatile nu au dezvaluit amenzile individuale aplicate, dar au precizat ca variaza intre cateva sute de mii de euro pana la milioane de euro.

Saptamana trecuta, autoritatea antitrust a anuntat ca valoarea amenzilor aplicate in primele sase luni ale acestui an se ridica la 635 de milioane de euro, iar penalizarile anuntate marti ridica suma la aproape 1 miliard de euro, cu mult peste un record anterior de 717 milioane de euro inregistrat in 2003. O mare parte din amenzile din acest an au fost impuse unor producatori de bere care au fost acuzati de fixarea preturilor si penalizati cu 337 milioane de euro.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri