Compania germana de transport feroviar Deutsche Bahn ar putea prelua managementul companiei de cale ferata din Bulgaria (BDZ), a declarat ministrul Transporturilor, Danail Papazov, pentru cotidianul local 24 Chasa, preluat de Novinite.

Reprezentanti ai Deutsche Bahn, companie controlata de statul german, au discutat saptamana aceasta optiunea cu premierul Plamen Oresarski. Cele doua parti au convenit ca Deutsche Bahn sa propuna un plan de dezvoltare a BDZ, urmand ca managementul BDZ sa fie preluat de compania germana dupa gasirea unor solutii, a spus Papazov.

Operatorul feroviar german ar trebui sa propuna un plan pentru restructurarea BDZ, inclusiv pentru rezolvarea problemei datoriilor de 700 de milioane de leva (350 de milioane de euro) ale companiei, scrie Mediafax.

"Pana acum au fost facute multe evaluari pentru salvarea si dezvoltarea companiei, cele mai multe de institutii si consultanti. Acum vrem sa folosim serviciile unor oameni implicati in afacerile de transport pe calea ferata", a spus ministrul. Guvernul bulgar a renuntat la mijlocul anului trecut la procesul de privatizare a companiei feroviare, in care a fost implicat si Grup Feroviar Roman (GFR), detinut de omul de afaceri Gruia Stoica.

Citeste si:
Lucrarile la calea ferata care leaga Aeroportul vor continua
Lucrarile la calea ferata...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dancila crede ca e in regula sa stii cine calatoreste cu avioanele