Potrivit site-ului Ynetnews, Autoritatea aeronautica israeliana a recomandat deschiderea aeroportului Ovda din Eilat imediat dupa ce numeroase companii internationale au suspendat zborurile spre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, unde au fost semnalate atacuri cu rachete.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a cerut secretarului de Stat american, John Kerry, sa faciliteze restabilirea legaturilor aeriene intre Statele Unite si Israel. Autoritatea aeronautica federala din Statele Unite (FAA) a interzis marti toate zborurile avioanelor de pasageri americane in zona Israelului, cel putin 24 de ore, din cauza conflictului intre armata israeliana si miscarea Hamas. "Interdictia a fost emisa ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru si jumatate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv si se aplica doar companiilor aeriene americane", a comunicat Autoritatea aeronautica americana. Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, avand la bord 290 de persoane, a fost redirectionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris. "O casa a fost distrusa de o racheta cazuta in zona Kiryat Ono Yehud, la nord de pista Aeroportului Ben Gurion", au confirmat autoritatile israeliene, potrivit Mediafax.

Si Agentia europeana pentru siguranta aeriana a recomandat companiilor europene sa evite cursele aeriene spre Israel pana la stabilizarea situatiei, din cauza riscului unor atacuri cu racheta. Companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanti Hamas in contextul conflictului cu armata israeliana.

Citeste si:

Wizz Air a anuntat ca suspenda zborurile catre aeroportul din Tel Aviv pana miercuri noapte. La randul sau, TAROM a anuntat marti anularea cursei RO 153/4 Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti. Ministerul israelian al Transporturilor a dat asigurari ca nu exista "niciun motiv" pentru suspendarea zborurilor spre Israel.

Miscarea islamista Hamas a lansat mii de rachete spre teritoriul israelian in ultimele zile, unele cazand in apropierea Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv. Confruntarile dintre Israel si Hamas s-au soldat cu moartea a aproximativ 600 de palestinieni si a circa 30 de israelieni, inclusiv 27 de militari.