25 Iulie 2014

VIRAL. Kim Jong-un, suparat pe un clip care il ironizeaza. Dictatorul vrea sa interzica fisierul video



Coreea de Nord cere interzicerea unui clip viral de pe internet, care il prezinta pe liderul Kim Jong-un dansand si impins de presedintele Barack Obama, fiind considerat o "atingere adusa demnitatii si autoritatii lui Kim", potrivit The Telegraph.

Un clip care il ironizeaza pe liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost vizionat de milioane de ori in China si in alte state.

Clipul a fost postat sub numele de "Grasul cu numarul 3", facand referire la infatisarea robusta a familiei dictatorului. Timp de trei minute si jumatate, liderul nord-coreean este infatisat in ipostaze amuzante.

Fisierul video a fost realizat dintr-o serie de GIF-uri animate in care fata lui Kim Jong-un a fost suprapusa peste diverse personaje. Acesta este prezentat ca un dansator de balet, asezat pe partea din spate a unui porc sau luptandu-se cu Barack Obama. Fundalul sonor este asigurat de un cantec celebru in China, Little Apple, cantat de Chopstick Brothers. Melodia a mai fost parodiata de cateva ori, fiind folosita si pentru organizarea unor flash mob-uri in China, potrivit BBC.

Kim Jong-un nu este singurul lider care apare in clip, alaturi de el fiind prezentati si presedintele Barack Obama, Vladimir Putin, dar si prim-ministrul japonez Shinzo Abe. Oficialii nord-coreeni au spus ca videoclipul "compromite demnitatea si autoritatea lui Kim Jong-un", potrivit presei sud-coreene.

Videoclipul a fost postat initial pe canalul de video-sharing Tencent chinez, unde a fost vizualizat de peste 55 de milioane de ori. Clipul a fost apoi postat pe YouTube, care este interzis in China, unde a avut peste 2 milioane de vizualizari.

Cel care a realizat acest clip este cunoscut pentru mai multe GIF-uri care il prezinta pe liderul nord-coreean.

Acesta nu este primul caz care atrage reactia Coreei de Nord cu privire la folosirea imaginii dictatorului tarii. Oficialii au reactionat cu furie si in urma cu o luna, cand Hollywood-ul a anuntat ca va realiza un film de comedie despre jurnalisti pusi sa il omoare pe Kim-Jong un, cu actorii Seth Rogan si James Franco.



Citeste si