Presedintele ucrainean Petro Porosenko a cerut Parlamentului sa respinga demisia anuntata miercuri de premierul Arseni Iateniuk si de Guvernul sau, in cadrul unui vot pe care l-a cerut vineri, relateaza AFP.

"Insist ca Parlamentul să se pronunțe la 25 iulie" cu privire la această demisie surpriză anunțată cu o zi înainte în urma dezintegrării coaliției guvernamentale în Parlament, "votând o moțiune de încredere", a subliniat Poroșenko, citat de serviciul său de presă, într-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului, Oleksandr Turcinov, potrivit Mediafax.

"Dizolvarea coaliției nu este un motiv pentru demisia Guvernului (...) Sper că emoțiile se vor calma și că sângele rece și simțul responsabilității vor prevala și că întregul Guvern va continua să lucreze", a subliniat el.

El le-a cerut, de asemenea, deputaților să examineze vineri legile care permit redresarea bugetului, care nu au fost votate joi, acesta fiind unul dintre motivele avansate de Iațeniuk pentru a-și justifica demisia. În așteptarea unui vot în Parlament, Guvernul l-a numit pe vicepremierul pentru regiuni Volodimir Groismann premier interimar.

Citeste si:
Delir al lui Titus Corlatean: Neomarxisti! Securisti! Moral-crestini!
Delir al lui Titus Corlatean:...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tariceanu spune ca ar accepta sa fie din nou premier