Peste 2.500 dintre muncitorii care au lucrat in Ground Zero, pe terenul pe care s-au prabusit turnurile gemene World Trade Center au cancer. Multi dintre acestia au cerut deja despagubiri, suma alocata pentru recuperarea acestora ajungand la milioane de dolari, potrivit The Telegraph.

Ultimele statistici realizate printre muncitorii afectati de cancer in urma operatiunilor desfasurate la locul atentatului arata ca peste 2.500 de politisti, pompieri, membri ai personalului de pe ambulanta si inspectori sanitari au descoperit anul trecut ca au cancer. Numarul acestora este dublu fata de cel inregistrat cu 12 luni in urma.

Un program de sanatate dedicat tragediei de la World Trade Center a identificat 1.655 de pacienti cu cancer din totalul de 37.000 de angajati ai echipelor de salvare din care faceau parte politisti, angajati din domeniul sanitar, dar si voluntari. In plus, Departamentul de Pompieri din New York (FDNY) a raportat 863 de cazuri de pompieri si membri ai personalului de pe ambulanta care au declarat ca au facut cancer in urma activitatii de la locul atentatului terorist de la 11 septembrie 2001.

Numarul acesta este dubla fata de cel inregistrat anul trecut, cand s-au raportat 1.140 de cazuri de cancer printre angajatii in Ground Zero. Angajatilor de la locul tragediei se adauga si 17 locuitori din apropiere, dar si cinci turisti care se aflau in New York la momentul atacurilor.

Doctorii au confirmat riscul la care au fost expusi cei care au lucrat pe terenul prabusirii turnurilor gemene, enumerand cancerul de prostata, de tiroida, leucemie, dar si mieloame multiple, dupa contactul cu praful "extrem de toxic" emis pe durata mai multor luni.

Aprope jumatate dintre cei care au facut cancer in urma lucrarilor desfasurate in Ground Zero au cerut despagubiri pentru aceasta boala, iar din cele 1.145 de cereri au fost declarate eligible 881. Pana acum au fost acordate 115 despagubiri, cu suma variind intre 400.000 de dolari si 4,1 milioane de dolari, in total fondul acordat ajungand la 50,5 milioane de dolari.

Printre cei care au murit in urma prabusirii turnurilor gemene se numara 343 de pompieri, 60 de politisti si opt paramedici.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri