4 August 2014

Decizie a liderilor africani: se vor lua masuri de protectie impotriva raspandirii virusului Ebola



Presedintii tarilor din Africa de Sud, afectate de virusul Ebola, au cazut de comun acord asupra luarii unei masuri de urgenta pentru a tine virusul in frau, potrivit Reuters.

Liderii Africii de Sud au convenit sa ia masuri mai puternice pentru a tine sub control raspandirea celui mai de temut virus, Ebola. Acestia vor izola comunitatile rurale devastate de boala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii, impreuna cu oficiul medical de caritate, Sans Frontières, a declarat ca focarul care a ucis 729 de oameni in patru tari din Africa de Vest, a fost scapat de sub control, fiind nevoie de multe masuri de urgenta pentru a se ocupa de aceasta cauza. Seful OMS, Margaret Chan, a declarat la o intalnire a presedintilor din Guineea, Liberia si Sierre Leone -cele mai afectate tari- ca epidemia a deposit eforturile pe care acestia le depun pentru a tine focarul in frau si avertizeaza ca vor fi consecinte catastrofale in ceea ce priveste pierderea vietilor, precum si o perturbare economica in cazul in care situatia va scapa de sub control.

“Presedintii recunosc natura grava a epidemiei Ebola in tarile lor si sunt dispusi sa ia masurile necesare pentru a opri raspandirea virusului”, a declarat Chan. Intr-un comunicat oferit presei dupa intalnirea liderilor, acestia au convenit sa recurga la forte de securitate pentru a izola regiunile de frontirea unde au fost detectate 1323 de cazuri. Ei au interzis transportul, la nivel transfrontalier, a oricarei persoane care arata semne de boala si au organizat controale stricte in aeroporturile internationale pentru a preveni rasapandirea virusului.



Citeste si