6 August 2014

Rusia, repros la adresa R. Moldova: incalca embargoul asupra fructelor prin documente false



Serviciul federal rus de supraveghere veterinara si fitosanitara (Rosselhoznadzor) sustine ca Republica Moldova foloseste documente false pentru a continua livrarea produselor pe piata rusa, actiune prin care se incalca embargoul impus de Rusia asupra exportului de fructe si legume, relateaza Interfax.

"La inceputul lunii august, Republica Moldova a incercat sa trimita pe piata rusa fructe si legume sustinand ca documentele au fost semnate de 21 iulie", data la care Rusia a impus restrictiile pentru produsele moldovenesti, a anuntat Rosselhoznadzor.

Potrivit Serviciul federal rus de supraveghere veterinara si fitosanitara, aproximativ 370 de tone de produse au fost oprite la granita si retrimise in Republica Moldova. Moscova a restrictionat la 21 iulie accesul fructelor si legumelor din Republica Moldova pe piata rusa, decizie motivata prin incalcarea normelor fitosanitare, noteaza Mediafax.

De asemenea, Rusia a anuntat ca va introduce taxe vamale la principalele exporturi din Republica Moldova incepand din 1 septembrie. Masurile Moscovei intervin in contextul semnarii Acordului de Asociere si Liber Schimb intre Republica Moldova si Uniunea Europeana.



Citeste si