Italia a reintrat in recesiune dupa o scadere a PIB cu 0,2% in trimestrul al doilea

Economia Italiei, tara in care traiesc peste 1 milion de romani, a reintrat in recesiune dupa ce Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 0,2% in trimestrul al doilea din acest an.

PIB-ul a scazut si in primul trimestru, cu 0,1%, astfel ca cea de-a treia mare economie a zonei euro se afla din nou in recesiune. Italia a mai traversat doua perioade de contractie economica pana acum, intre 2008 si 2009 si intre 2011 si 2013, noteaza Mediafax.

In conditiile in care rata somajului in randul tinerilor este de peste 40%, iar datoria Italiei este de doua trilioane de euro, premierul Matteo Renzi trebuie sa gaseasca o solutie pentru a imbunatati rapid situatia economica, care pune in pericol planul de reducere a deficitului pana la 2,6% din PIB.

Banca Nationala a Italiei a anuntat in luna iulie o estimare o crestere economica de doar 0,2% pentru acest an, de trei ori mai putin fata de proiectia anterioara. Chiar si in aceste conditii, productia industriala a crescut cu 0,9% in iunie, potrivit institutului italian de statisca Istat. Nivelul a depasit estimarile analistilor, care anticipau o crestere a productiei de 0,8%.

Citeste si:
Italia ajută turismul printr-un fond de 2 miliarde euro
Italia ajută turismul...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri