11 August 2014

Rusia solicita ajutorul SUA pentru un proiect umanitar in estul Ucrainei



Autoritatile ruse au solicitat sprijinul american pentru un proiect de misiune umanitara in estul Ucrainei. SUA acuza Rusia ca a provocat criza din estul Ucrainei si ca livreaza arme rebelilor separatisti prorusi.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a solicitat, sambata, sprijinul american pentru un proiect rus de misiune umanitara in estul Ucrainei, a anuntat Ministerul rus de Externe, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Serghei Lavrov l-a sunat pe omologul sau american John Kerry "pentru a sublinia necesitatea unor masuri de urgenta in vederea opririi crizei umanitare iminente in sud-estul" Ucrainei, a anuntat un comunicat al ministerului. Lavrov "a indemnat (Statele Unite) sa sprijine initiativa rusa de mobilizare a unei misiuni umanitare in sud-estul (Ucrainei), in coordonare cu toate structurile internationale competente".

Kerry i-a raspuns ca "o astfel de actiune este pe cale de a fi efectuata cu autoritatile ucrainene", potrivit comunicatului diplomatiei ruse. Statele Unite au respins deja categoric propunerea rusa privind furnizarea de ajutor umanitar in Ucraina. "Orice interventie suplimentara a Rusiei in Ucraina ar fi total inacceptabila si considerata drept o invazie", a declarat vineri, la ONU, ambasadoarea americana Samantha Power. Statele Unite acuza Rusia ca a provocat criza din estul Ucrainei si ca livreaza arme rebelilor separatisti prorusi.



Citeste si