Doisprezece membrii ai Pravi Sektor au fost ucisi intr-o ambuscada la Donetek.

Doisprezece membri ai miscarii ultranationaliste Pravi Sektor care luptau alaturi de fortele ucrainene, in estul tarii, au fost ucisi miercuri intr-o ambuscada la Donetk, a anuntat miscarea, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Au cazut intr-o ambuscada si au fost atinsi de tiruri venind din apropierea garii, in cartierul Petrovski", in partea de vest a orasului Donetk, un bastion al separatistilor prorusi, a declarat pentru AFP Artem Skoropadski, un purtator de cuvant al miscarii. "Doisprezece soldati s-au alaturat fortelor aeriene. Este o tragedie pentru noi. Iar moartea patriotilor este o catastrofa pentru Ucraina", a scris, intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Borislav Bereza, alt purtator de cuvant al Pravi Sektor.

Seful miscarii, Dmitro Iaros, care a candidat in alegerile prezidentiale din acest an si care este un inamic recunoscut al Rusiei, o tara in care este dat in urmarire pentru "incitare la terorism", a anuntat "pierderi ingrozitoare" in randul acesteia. Pravi Sektor, o miscare ultranationalista care s-a aflat in prima linie a contestarii, la Kiev, ce a condus la indepartarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, este detestata in regiunile rusofone din estul Ucrainei. Potrivit Primariei de la Donetk, cartierul Petrovski a fost scena unor confruntari armate intense in noaptea de marti spre miercuri, in urma carora mai multe case au fost avariate. De asemenea, cinci civili au fost raniti in aceste confruntari.

Citeste si:
Rusia isi testeaza noile arme in regiunile separatiste
Rusia isi testeaza noile arme...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mircea Lucescu va avea statuie la Donetk