18 August 2014

Feriti de Ebola: doi unguri care au revenit din Liberia, neinfectati



Doi cetateni unguri care au revenit din Liberia, unde au fost detectate mai multe cazuri de Ebola, nu sunt suspectati ca purtatori ai virusului, a anuntat un oficial de rang inalt din domeniul sanatatii, citat de MTI.

Adjuncta sefului serviciilor unguresti de igiena Eniko Szabo a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca cei doi cetateni se afla in tara de noua zile si nu prezinta niciun semn al unei infectari cu virusul care provoaca febra hemoragica Ebola. Ea a adaugat ca starea sanatatii ambilor este buna, potrivit Mediafax.

Unul dintre ei a fost tratat pentru malarie in Liberia, a precizat Szabo. Epidemia de febra hemoragica Ebola din Africa de Vest "se extinde, iar (situatia) se deterioreaza mai rapid decat capacitatea noastra de a-i face fata", a avertizat vineri, citata de AFP, Joanne Liu, directoarea organizatiei Medecins sans frontieres (MSF), dupa o vizita de zece zile in zona.

Potrivit ultimului bilant prezentat miercuri de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, febra Ebola a provocat moartea a 1.069 de persoane din 1.975 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile), in Nigeria inregistrandu-se trei decese. Cifra reprezinta o rata a deceselor de 54%. Din cauza epidemiei, mai multe state si companii au decis sa nu mai asigure zboruri catre si dinspre tarile afectate.



Citeste si