Daca in acest calcul nu intra si energia produsa in hidrocentrale, energia electrica obtinuta din surse regenerabile inseamna 27% din total, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, camd ponderea a fost de 24%, relateaza Mediafax.

Energia solara si eoliana au urcat la 17% din totalul energiei generate, prin comparatie cu anii trecuti, cand nu depaseau 13%, potrivit datelor organizatiei Renewables International. Productia de energie electrica generata cu ajutorul panourilor solare a crescut in prima jumatate a acestui an cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, productia de energie eoliana a urcat cu 19% in primele sase luni, in comparatie cu acelasi interval din 2013.

In Germania, cea mai mare parte a productiei de energie electrica se bazeaza pe carbune. Cu toate acestea, in prima jumatate a anului, consumul de lignit a scazut cu 4%, fata de aceeasi perioada din 2013. In ceea ce priveste energia produsa pe baza gazelor naturale, aceasta a scazut cu 25%, in timp ce productia obtinuta in unitati nucleare a fost mai mica cu 2%.

Citeste si:

Prin comparatie, Statele Unite produc o cantitate mai mare de energie din surse regenerabile decat Germania, insa volumul energiei verzi raportat la totalul de energie produs este mai mic. Astfel, energia eoliana a insemnat 4% din totalul generat in 2013 in SUA, energia solara 0,23%, iar energia geotermala 0,41%, potrivit statisticilor administratiei americane.

Atat guvernul, cat si populatia germana au facut mereu eforturi pentru conservarea mediului inconjurator. In conditiile in care in prezent Germania trebuie sa importe din Rusia o treime din necesarul de petrol si gaze, sursele regenerabile de energie sunt din ce in ce mai exploatate, pentru a reduce dependenta fata de importuri.