Decizie: Israelul nu va mai exporta de la 1 septembrie catre UE carne de pasare provenind din colonii

Israelul nu va mai exporta de la 1 septembrie catre UE carne de pasare si produse lactate provenind din colonii, conformandu-se astfel unor directive europene, au anuntat duminica oficiali israelieni si europei citati de AFP si dati publicitatii de Mediafax.

"In acord cu decizii precedente, Uniunea Europeana nu mai recunoaste autoritatea Serviciului israelian de inspectie veterinara in vederea aprobarii exporturilor de carne de pasare si produse lactate provenind din colonii", a afirmat un oficial european pentru AFP. Directivele luate in acest sens in februarie de Comisia Europeana se aplica coloniilor si zonelor industriale din Ierusalimul de Est, Golan si Cisiordania in care se produc carne de pasare si produse lactate.

Oficialul european a precizat ca UE cere Israelului sa puna in aplicare un sistem pentru identificarea provenientei produselor, cu scopul de a le diferentia pe cele care provin din colonii, considerate drept ilegale, de celelalte.

Un oficial israelian a confirmat pentru AFP ca Ministerul Agriculturii a solicitat recent producatorilor vizati de masura "sa separe liniile de productie pentru a putea continua sa exporte catre Europa, care nu accepta ceea ce se produce dincolo de linia verde (dintre Israel si Cisiordania)".

Potrivit acestui oficial, exporturile de aceste produse catre Europa nu sunt foarte importante si deciziile UE "nu ar trebui" sa aiba un impact negativ asupra sectorului agroalimentar israelian.
Cotidianul Haaretz a citat duminica oficiali atat din cadrul Ministerului Agriculturii, cat si din cadrul Ministerului de Externe, care afirma ca directivele europene nu vor avea impact asupra economiei israeliene pentru ca produsele ce nu vor fi exportate catre Europa vor fi directionate pe piata locala.

Citeste si:
Israelul a vaccinat anti-COVID zeci de copii
Israelul a vaccinat...

Sursa foto: http://www.freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri