"O discutie dificila dar eu cred si sper ca am facut progrese in privinta unor puncte", a declarat Steinmeier la incheierea celor cinci ore de discutii cu omologii sai ucrainean Pavlo Klimkin, rus Serghei Lavrov si francez Laurent Fabius. El nu a precizat asupra caror puncte s-au inregistrat respectivele progrese, informeaza Mediafax.

Obiectivul ramane sa facem tot posibilul pentru a contribui la reducerea la tacere a armelor in Ucraina.

O sursa diplomatica franceza a declarat, de asemenea, fara alte precizari, ca "in pofida climatului dificil, au fost inregistrate progrese". Participantii vor raporta rezultatele intalnirii sefilor guvernelor lor, a precizat Steinmeier si s-ar putea decide luni sau marti "sub ce forma vor continua discutiile de astazi".

"Obiectivul ramane sa facem tot posibilul pentru a contribui la reducerea la tacere a armelor in Ucraina si evitarea altor victime", a adaugat el. Inaintea reuniunii, diplomatul german, foarte implicat alaturi de cancelarul Angela Merkel pentru a incerca gasirea unei iesiri din conflict, si-a exprimat speranta definirii unei schite a unei foi de parcurs catre o incetare a focului, recunoscand ca partile sunt insa "departe de o solutie politica".

Sursa foto: Steagul Ucrainei/ Shutterstock.