"Cel mai rezonabil este sa mergem inainte cu planul nostru de a impune noi sanctiuni. Daca ulterior va exista un armistitiu, daca este semnat si va intra in vigoare, vom putea atunci sa luam in considerare anularea sanctiunilor", a declarat Philip Hammond pentru BBC.

"Exista mult scepticism in ceea ce priveste materializarea, implementarea armistitiului. Noi putem oricand sa anulam sanctiunile, la o data ulterioara. Pentru moment, nu vrem sa fim distrasi de la hotararea noastra de a impune noi sanctiuni pentru a raspunde la incursiunea de anvergura a fortelor ruse in Ucraina", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Sanctiunile contra Rusiei, mijloc de presiune

Ministrul s-a exprimat in conditiile in care Statele Unite pregatesc, in stransa coordonare cu Uniunea Europeana, noi sanctiuni economice impotriva Rusiei, pentru a accentua presiunea asupra Moscovei.

In paralel, noi negocieri au loc vineri la Minsk in vederea unui armistitiu in estul Ucrainei, teatrul confruntarilor violente intre fortele ucrainene si rebelii separatisti sustinuti de Rusia. Anuntul de miercuri privind un armistitiu a fost intampinat cu prudenta de aliati, obisnuiti cu actiunile contradictorii ale Moscovei privind criza ucraineana.